Site icon Editia de Dimineata

Amazon le plătește cumpărătorilor până la o mie de dolari pentru produsele defecte

sursa: kcbi.org

Amazon le va plăti clienților până la o mie de dolari pentru produsele defecte vândute pe site-ul său de către comercianții terți care cauzează pagube materiale sau vătămări corporale. Amazon face acest gest după ce s-a confruntat cu procese în care a susținut că nu poartă nicio responsabilitate pentru reclamații. Noua politică va fi aplicată din 1 septembrie.

Cazurile de răspundere pentru produse au copleșit compania Amazon în ultimii ani. Firma le-a permis comercianților terți să vândă pe site-ul său în urma unor verificări minime.

Compania continuă să creadă că nu este responsabilă legal pentru produsele defecte vândute de comercianții terți pe site-ul său. Acești vânzători rămân responsabili pentru produsele pe care le vând. Peste 80% dintre revendicări sunt pentru mai puțin de o mie de dolari.

Luna trecută, Comisia pentru siguranța produselor de consum din SUA a dat în judecată Amazon, acuzând-o că refuză să recunoască autoritățile de reglementare care-i cer să retragă produse defecte și nesigure. În aprilie, o instanță de apel din California a constatat că Amazon ar putea fi trasă la răspundere în acel stat pentru arsurile cauzate de un hoverboard presupus defect, vândut de o terță parte pe site, chiar dacă gigantul de comerț electronic nu a depozitat sau expediat produsul.

Noua politică impune vânzătorilor terți să obțină o asigurare de răspundere civilă a produselor după ce au realizat vânzări de zece mii de dolari într-o lună. Anterior, Amazon a cerut vânzătorilor să obțină asigurări atunci când au realizat vânzări de zece mii de dolari timp de trei luni consecutive pe site.

Exit mobile version