Site icon Editia de Dimineata

LOVITURĂ. Amazon cumpără cu 8,5 miliarde de dolari studiourile de film MGM, care au produs franciza James Bond

Amazon va cumpăra celebrul studio hollywoodian Metro-Goldwyn-Mayer  MGM pentru suma de 8,45 miliarde de dolari, au anunţat miercuri reprezentanţii celor două companii într-un comunicat comun, citat de Sky News.

Înțelegerea contopește „aproape un secol de istorie cinematografică” a studiourilor MGM cu producția de seriale și emisiuni TV a studiourilor Amazon.

„Amazon va conserva moștenirea MGM și patrimoniul de filme și va oferi clienților platformei Prime acces larg la aceste opere”, se arată în comunicat.

Studioul MGM – Metro Goldwyn Mayer -, înfiinţat în 1924, deţine canalul TV prin cablu Epix şi a produs în ultimii ani mai multe seriale foarte populare, precum „Fargo”, „Vikings” şi „Shark Tank”.

Tranzacţia anunţată miercuri ocupă locul al doilea în topul celor mai scumpe achiziţii din istoria grupului Amazon, după cumpărarea lanţului american de supermarketuri Whole Foods contra sumei de 13,7 miliarde de dolari în anul 2017.

„Adevărata valoare financiară a acestui acord este comoara ce constă în drepturile de proprietate intelectuală asupra unui catalog complet, pe care noi intenţionăm să îl reinventăm şi să îl dezvoltăm alături de talentata echipă de la MGM”, a declarat Mike Hopkins, vicepreşedinte senior al serviciului Amazon Prime Video şi al Amazon Studios.

Amazon a adăugat că va contribui la „conservarea moştenirii şi a catalogului de filme MGM şi va oferi clienţilor un acces mai bun la aceste opere existente”.

Exit mobile version