Site icon Editia de Dimineata

Amendă de 4,6 miliarde de dolari pentru o companie gigant. Zeci de oameni care au folosit produsele lor s-au îmbolnăvit de cancer

Sursa www.aradon.ro

Conform unei decizii judecătorești a unui juriu din Missouri, Compania Johnson & Johnson este obligată să plătească daune în valoare de 4,69 miliarde de dolari către 22 de femei care au acuzat compania că pudra de talc produsă de ei ar fi conţinut azbest, ceea ce ar fi cauzat cancerul lor ovarian.

Amenda cuprinde daune compensatorii de 550 de milioane de dolari şi 4,14 miliarde de dolari reprezentând o amendă, potrivit unei declaraţii comune a avocaţilor reclamanţilor. Acţiunile Johnson & Johnson au scăzut cu 2,4% după închiderea şedinţei de tranzacţionare, potrivit mediafax.ro.

Sursa www.kqed.org

Depozite de talc, unul dintre cele mai uşoare minerale din lume, sunt localizate adesea alături de depozite de minerale care compun azbestul, iar studii au relevat riscul contaminării reciproce în timpul exploatării miniere.

Compania se confruntă cu peste 9.000 de plângeri penale legate de pudra de talc.

Sursa www.romaniatv.net

În cadrul unei declaraţii, compania a spus că va face apel la verdict, „care a fost produsul unui proces nedrept din punct de vedere fundamental care le-a permis reclamanţilor să prezintă un grup de 22 de femei, majoritatea fără nicio legătură cu statul Missouri, într-un singur caz, toate susţinând că au dezvoltat cancer ovarian din cauza produselor noastre”.

Exit mobile version