Site icon Editia de Dimineata

Analiza crenvurștilor. Câtă carne conțin?

Un studiu realizat de InfoCons arată câtă carne conțin, de fapt, crenvurştii.

Pe baza etichetelor se arată că în compoziția crenvurştilor de pui se află 27% – 94%de carne de pasăre.

În total au fost analizate 30 de produse. Ca urmare a centralizării şi analizării informaţiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat: din punctul de vedere al procentajului de carne de pasăre, procentajul de carne de pasăre în crenvurştii de pui este cuprins între 27 şi 94% din compoziţia produsului„, se menţionează în comunicat, citat de agerpres.ro.

Există produse care au în compoziţie şi carne de porc, slănină etc.

Din punctul de vedere al ingredientelor din crenvurştii de pui, primul ingredient este carnea/pieptul de pasăre pentru toate produsele, al doilea ingredient este slănina pentru 23,33% din produse, iar al treilea ingredient este apa, pentru 33,33% din produse„, susţine InfoCons.

96,67% din produse au în compoziţie E-uri, dar și zaharuri între 0 grame şi 1,8 grame.

Toate produsele studiate, crenvurştii de pui au avut menţionate pe etichetă informaţiile nutriţionale. Valoarea energetică în crenvurştii de pui este cuprinsă între 143 kcal şi 287 kcal„, se menţionează în comunicat.

sursa foto: observatorulph.ro

Exit mobile version