Site icon Editia de Dimineata

Anca Lungu revine pe micul ecran cu “Viața are gust”. Un show nu doar despre mâncare 

Pasionată de gătit și mare iubitoare de oameni și povești, Anca Lungu, a.k.a Prințesa Polonic, revine pe micul ecran în România după o pauză de 5 ani. În fiecare duminică, de la 11.00, la Prima TV, Anca le arată telespectatorilor că “Viața are gust”.

Emisiunea vorbește despre savoare, despre un stil de viață sănătos, despre bucuria din farfurie. Alături de gazda dimineților de duminică descoperim bucătăriile restaurantelor mediteranene și meniurile lor și oamenii din culise, în cea mai mare parte români care trăiesc în afara țării și care-și împărtășesc poveștile.

“Veți călători săptămânal alături de mine în bucătăriile din Sudul Franței, Greciei sau Italiei, adică în acele locuri în care te poți hrăni pe deplin, în care nu doar gustul e bun ci și conținutul e sănătos, în care se bucură și sufletul, nu doar papilele gustative. Sunt 11 ani de când am creat blogul meu de rețete, printesapolonic.ro, iar oamenii mă asociază cu acest domeniu. Dar așa cum blogul nu este în primul rând despre cooking, ci despre a împărți (polonicul nu e o ustensilă de gătit, ci pentru servit) așa și emisiunea de la Prima TV nu e despre cooking, ci despre a gusta viața cu toate simțurile. Pentru gurmanda din mine, mâncarea e doar un pretext pentru a afla poveștile din spatele rețetelor, poveștile celor care gătesc, poveștile celor care se bucură alături de mine gustând din aceste rețete și, bineînțeles, un pretext pentru a călători în locuri frumoase care bucură și sufletul și privirea deopotrivă”, spune Anca.

Prin Europa

Filmările ne plimbă în Sudul Franței și pe malul Mediteranei, în Grecia și în Italia, țări în care viața e gustoasă și relaxată. Vorbim despre dieta mediteraneană,cea mai apreciată din lume, dar și despre locuitorii acestor zone care sunt printre cei mai longevivi și mai sănătoși oameni.

E și motivul pentru care tragem cu ochiul la stilul lor de viață și nu vorbim doar despre obiceiurile alimentare. “Viața are gust” nu este doar despre mâncare, e despre hrană în general, inclusiv despre cea care hrănește sufletul.”Sunt foarte implicată în acest proiect la care am început să lucrez de ceva vreme și mă dedic într-o foarte mare măsură vieții de familie. Am doi copii minunați și vreau să mă bucur cât mai mult de ei. În paralel sunt cât se poate de activă în mediul online, deși în ultima perioadă viața a cam bătut lumea virtuală”, mai spune Anca Lungu.

 

 

Exit mobile version