Site icon Editia de Dimineata

Anca Vlad, cea mai influentă femeie din România. Deține cel mai mare lanț de farmacii din România

Anca Vlad este președinta celui mai mare grup farmaceutic de la noi din țară, Grupul Fidas Catena, și face parte din liga primilor antreprenori români, care imediat după Revoluție au vrut să pună bazele unei afaceri solide, după modelele țărilor devzoltate din vest, bazate pe standarde moderne.

Astăzi, Grupul Fildas Catena este lider pe piața autohtonă de produse farmaceutice și cuprinde rețeaua de farmacii Catena, dar și o companie de distribuție de medicamente Fildas Trading. Până acum, grupul deține aproximativ 7.000 de angajați, stabilind un un alt record: cel mai mare anajator din domeniul farmaceutic din România, după cum arată Forbes. 

Totodată, rețeaua de farmacii a ajuns să numere peste 750 de unități în toată țara, iar Fildas Trandind are 14 centre logistice destinate depozitării și distribuirii de produse farmaceutice.

A ajuns să dețină o afacere care a atins în 2018 o cifră de afaceri de 1,64 miliarde de euro, motiv pentru care investițiile în noi farmacii și extinderea rețelei de depozitare s-au ridicat la suma de 35 de milioane de euro.

Toate aceste cifre au propulsat-o pe Anca Vlad pe primul loc în topul celor mai influente femei din România, reușind să se implice cu același interes și în activități sociale și de caritate, sprijinind mai multe fundații, printre care: „Salvați Copiii! – România”, Fundația OvidiuRo (având obiectiv ca fiecare copil sărac să beneficieze de educație) și Light into Europe (o fundație de caritate româno-britanică, ce susține dezvoltarea de proiecte dedicate copiilor și tinerilor cu deficiențe senzoriale), mai arată Forbes. 

Respectul, principiul care a stat la baza carierei sale

Atunci când cineva reușește să ajungă pe culmile succesului, ne întrebăm cu toții cum a fost posibil și care este rețeta. Ei bine, răspunsul Ancăi Vlad a fost unul simplu, la fel ca și principul solid care stă la baza întregii sale cariere.

 

„Respectul acordat oamenilor este un principiu foarte important care m-a ghidat în carieră. Leadership-ul feminin are în față o sarcină uriașă: aceea de a schimba România și de a o pregăti pentru viitor”, a explicat aceasta.

Chiar dacă a reușit ce alții nici nu visează, Anca Vlad nu uită să împărtășească din experiențele sale și tinerelor care aspiră la o carieră în zona de business. „Sfatul meu pentru o tânără care îşi începe acum parcursul profesional este să fie hotărâtă şi să aibă răbdare. E nevoie de răbdare şi perseverenţă, dar şi de pregătire profesională şi de o perfecţionare continuă”, a menționat aceasta pentru Businessmagazin.ro.

Totodată, aceasta tinde să le încurajeze pe femeile din România, prin prisma observațiilor sale adunate în primii 10 ani de carieră antreprenorială, care atestă faptul că în România femeilor li se acordă mai mult credit decât în alte țări, în care acestea sunt considerate mai bune executante, decât ocupante ale unor poziții de decizie.

„În acele vremuri, în  România, businessurile autohtone nu primeau credite, iar băncile din străinătate nu ofereau credit businessurilor conduse de femei. A trebuit să fiu ajutată de un proprietar de business din Anglia, care a garantat pentru mine la obţinerea primului credit – de la Barclays. Aşa am putut începe dezvoltarea farmaciilor Catena. Mă gândesc la câte talente antreprenoriale s-au pierdut în acea perioadă din cauza acestor bariere”, povesteşte Anca Vlad, potrivit Businessmagazin.ro.

Sursă Foto: stirimondene.fanatik.ro

Exit mobile version