Site icon Editia de Dimineata

Andrei Ursu (WRS), la „Ediția de Dimineață”: „E nevoie de multă consecvență în orice artă”

Artistul Andrei Ursu (WRS) a cântat de mic în corul bisericii. A locuit o vreme la țară, în jud. Buzău și astfel s-a apropiat de muzica bisericească, fără să fie habotnic sau împins de la spate. Îi plăcea foarte mult de Paști, când cânta Prohodul, a cărui linie melodică o aprecia foarte mult.

Părinții lui sunt dansatori și a fost mereu înconjurat de o atmosferă artistică în familie.

„Provin dintr-o familie plină de viață. Eu și soră-mea dansam pe mese la nunți și botezuri. Ne-a plăcut atenția de mici.”

Timp de 12 ani, a dansat în baletul unei emisiuni de televiziune importante din România.

Cântărețul spune că, dacă vrei să te afirmi pe plan mondial, este important să profiți de momentul în care dai lovitura cu o creație de calitate. Pentru a ajunge în acest punct însă, el a trecut prin foarte multe încercări.

Andrei a fost invitatul lui Lucian Mîndruță la emisiunea „Ediția de Dimineață”, duminică, 23 ianuarie, de la ora 10:30, la Digi 24. Urmăriți aici emisiunea integrală:

Lui WRS îi place muzica bizantină dintotdeauna și mereu a simțit în el chemarea Orientului, din punct de vedere artistic.

„E nevoie de multă consecvență în orice artă. Trebuie multe ore de antrenament ca să-i livrezi omului un momențel de cinci minute.”

În timp ce-și compune piesele, se gândește și la videoclip, are de la început o viziune integrată. Pentru unul dintre clipuri, în timpul pandemiei, a plecat către lacul Cuomo numai el cu iubita lui și cu o cameră DSLR. A filmat și a trimis videoclipul deja montat celor de la casa de producție muzicală.

WRS consideră că societatea românească nu îndeamnă copiii spre ocupații vocaționale, ci spre profesii concrete, precum avocatura. După mulți ani în care și-a urmat singur parcursul, fără să fie perturbat de familie sau de prieteni, el a dovedit tuturor că a făcut alegeri bune în viață și în parcursul artistic.

Exit mobile version