Site icon Editia de Dimineata

Unii angajați americani primesc salariul zilnic

Un număr mic, dar în creștere, de angajați americani poate primi zilnic salariul, în loc de săptămânal, o dată la două săptămâni sau lunar. Este vorba despre un nou serviciu oferit de startup-ul Instant Financial, scrie USA Today.

Serviciul permite angajaților să primească jumătate din salariul zilnic imediat ce li se termină tura. Oferta se adresează în principal lucrătorilor cu ora, dintre care mulți trăiesc de la un salariu la altul.

„Salut! Ți-au intrat banii!”

Lucrătorii sunt anunțați, de obicei pe smartphone-urile lor, la sfârșitul turei, că au la dispziție o oră pentru a prelua jumătate din salariul zilei și sunt întrebați dacă doresc să facă acest lucru. Banii sunt descărcați instantaneu în conturile lor bancare cu card de debit. Nu se scad impozite până când angajații nu primesc salariul final și nu există nicio taxă pentru acest serviciu. Angajatorii plătesc un dolar pe lună la Instant Financial pentru această facilitate.

Limitarea banilor disponibili la 50% din salariul zilnic încurajează economisirea. Fereastra de o oră pentru a accepta banii descurajează achizițiile impulsive din cursul zilei.

Aproximativ 150.000 de angajați din 50 de companii au acces la serviciul care a fost lansat la începutul acestui an. Majoritatea firmelor sunt restaurante și hoteluri cu o mulțime de lucrători cu ora, inclusiv franșize precum McDonald’s, Outback Steakhouse și Dunkin’ Donuts.

Unii fac asta de mult

Walmart a introdus această facilitate în decembrie 2017, a scris New York Times. Salariul minim de pornire la Walmart este de nouă dolari pe oră, cu 1,75 dolari mai mult decât salariul minim federal. Acest salariu este însă mai mic decât salariul inițial la alți comercianți cu amănuntul, cum ar fi Costco, care plătește 13 dolari pe oră și Target cu 11 dolari pe oră.

Și PayPal oferă salariul zilnic, printr-un parteneriat cu Even Responsible Finance Inc, scrie Bloomberg. Angajații beneficiază de acces gratuit la aplicația Even, care face o previziune a câștigurilor și cheltuielilor personale, pe baza istoricului, pentru a facilita formularea unui buget lunar.

PayPal este unul dintre mulții angajatori din SUA care caută modalități de a ajuta personalul să evite împrumuturile scumpe. Pentru această companie, impulsul a fost atunci când compania a introdus un fond de ajutor de urgență, la care angajații ar putea avea acces dacă se confruntă cu o cheltuială neașteptată, cum ar fi o reparație majoră sau o urgență medicală. PayPal l-a făcut, de asemenea, pe fiecare angajat acționar al firmei; acesta este un avantaj valoros acum, deoarece acțiunile companiei au crescut cu peste 75% anul acesta, depășind câștigurile multor rivali ai companiei.

Foto: Vitaly Taranov (Unsplash)

Exit mobile version