Site icon Editia de Dimineata

Antibiotice Iași a câștigat o licitație cu miză uriașă în UE. Antibiotic vital în lupta cu COVID-19

Lupta împotriva virusului SARS-CoV-2 a determinat Europa să ia măsuri de siguranţă în ceea ce priveşte stocurile de antibiotice betalactamice administrate de medici din întreaga lume pentru tratamentul infecţiilor asociate COVID-19.

A câștigat licitația pentru AmoxiPlus

Astfel, Comisia Europeană a finalizat recent licitaţia prin care asigură ţărilor membre stocurile necesare, pentru cel de-al doilea val al pandemiei, cu antibiotice betalactamice (amoxicilină cu acid clavulanic şi piperaciclină cu tazobactam).

Antibiotice Iaşi a câştigat licitaţia organizată de Comisia Europeană pentru produsul AmoxiPlus (amoxicilină/acid clavulanic – pulbere sterilă injectabilă) şi urmează să livreze 2,75 milioane de flacoane în Europa, pe parcursul a 12 luni, potrivit unui comunicat de presă al companiei, citat de medichub.ro.

„Cred că fiecare dintre noi trebuie să facă ceea ce ştie mai bine. Antibiotice pune la dispoziţia Europei un produs strategic de maximă importanţă pentru tratamentul infecţiilor asociate COVID-19. Am adjudecat licitaţia cu un preţ de bun simţ, de 1.19 euro/flacon, oferind ţărilor europene accesul la acest produs. Amoxicilina cu clavulanat este unul dintre cele mai valoroase medicamente pentru combaterea infecţiilor bacteriene şi nu numai. Noi, la Antibiotice, avem experienţă şi know- how de 65 de ani în producerea pulberilor sterile injectabile. Însă, dincolo de asigurarea necesarului cu AmoxiPlus a pieţelor europene, livrările se vor efectua având în vedere în primul rând acoperirea nevoii de medicamente antiinfecţioase pentru pacienţii din România. Ne respectăm contractele, asigurând continuitatea livrărilor către partenerii noştri naţionali” a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi, potrivit comunicatului de presă.

Recomandat de OMS în tratamentul antiinfecțios

Amoxicilina cu acid clavulanic, alături de piperaciclina cu tazobactam, reprezintă principalele produse recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în tratamentul antiinfecţios.

Câştigarea licitaţiei a presupus obţinerea unui punctaj maxim prin îndeplinirea cumulativă a patru condiţii esenţiale: calitate, termen valabilitate, preţ, rapiditate/promptitudine în livrare, se mai arată în comunicat.

Antibiotice este singura companie farmaceutică din România care deţine un flux de producţie pentru pulberi sterile injectabile, primul produs fiind fabricat în 1955. Standardele de calitate implementate pe acest flux de producţie au fost recunoscute şi avizate FDA SUA (Food and Drug Administration)

Produs de peste 30 de ani, acest antibiotic de generaţie superioară este vândut de Antibiotice Iaşi în spitalele din România, Marea Britanie, Vietnam, Ungaria, Lituania, Irak şi Yemen.

Despre Antibiotice Iași

Invitat recent la Radio România Actualități, directorul general al Antibiotice Iași, Ioan Nani, a declarat că fabrica de medicamente are 1.450 de angajați, pe o platformă industrială care are 30-40 de hectare și 7-8 secții de producție.

El a ridicat, cu această ocazie, problema menținerii stării de sănătate a angajaților în această perioadă, o adevărată provocare, pentru care Antibiotice Iași este foarte bine organizată.

”Sunt unii miraţi că avem pe o platformă industrială, care, totuşi, să nu uităm, că are vreo 30-40 de hectare, 7-8 secţii de producţie, atâţia angajaţi, este greu să le păstrezi starea de sănătate în aceste momente, dar suntem extraordinar de bine organizaţi. Mă iertaţi că folosesc cuvinte ca „extraordinar”, dar numai aşa îi poţi ţine sănătoşi timp de 7-8 luni. Şi la noi sunt câteva cazuri, ştiu eu, dispersate, îi ţinem acasă izolaţi, îi tratăm cu grijă, în rest, suntem orientaţi să ne facem treaba”, a spus Ioan Nani.

Exit mobile version