Site icon Editia de Dimineata

Apartamente mai mici decât un garaj. Și, DA, sunt la modă!

Piața imobiliară oferă peste tot surprize. Cu atât mai mult în Asia, unde se inovează puternic pe acest segment.

La modă sunt acum “apartamentele” foarte  mici. Cât de mici? Să vedem…

Piața imobiliară din Hong Kong oferă acum apartamente foarte mici, de dimensiunea a două paturi matrimoniale, potrivit Bloomberg. Mai mici chiar decît suprafața unui garaj, mai ales dacă se întâmplă să ai o mașină pricopsită.

Dezvoltatorul Sun Hung Kai Properties construiește micile apartamente în zona Sai Kung în New Territories, potrivit unui document guvernamental publicat săptămâna trecută.

Dintre cele 5.400 unități, două sunt atât de mici, încât au 8,2 metri pătrați, iar mai mult de 200 au dimensiunea unui loc de parcare de 12,1 metri pătrați.

Spre comparatie, daca pui unul lângă celălalt două paturi matrimoniale obții o suprafață de circa 7 mp. Ca să înțelegeți ordinul de mărime. Conform legislației din România un loc de parcare ar trebui să aibă 2,30x 5,15m, adică 11,8 mp. Lux!

Spațiile de locuit înghesuite și costurile exagerat de mari ale locuințelor din Hong Kong au fost recent în centrul atenției. Oficialii chinezi au cerut autorităților din Hong Kong să facă locuințe mai accesibile pentru rezidenți anul acesta.

Totuși, prețurile rămân mari, iar aceste nano apartamente continuă să atragă cumpărători cu venituri mici.

Un total de 8.550 de nano apartamente care au fost puse în vânzare între 2010 și 2019 au fost analizate de un raport al Liber Research Community ce a fost publicat în ianuarie. Culmea (sau nu) toate și-au găsit cumpărător.

Exit mobile version