Site icon Editia de Dimineata

Aplauze pentru poet… pe scenă, în inima Parisului: actorii Emilia Popescu și Mihai Mălaimare duc magia poeziei românești la Palatul Béhague

Spectacolul Aplauze pentru poet… pe scenă, cu actorii Emilia Popescu și Mihai Mălaimare va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, de la ora 19:00, la Palatul Béhague – unul dintre cele mai frumoase palate ale Parisului – și este dedicat Zilei Culturii Naţionale.

Cei doi mari actori vor recita pe scenă, în limba română și limba franceză, poezii de Eminescu, Arghezi, Coșbuc, Topârceanu, Blaga, Sorescu și alți poeți clasici și moderni, în ambianța muzicală creată special de Cătălin Răducanu la pian și Ioana Tudor la vioară.

Spectacolul este completat de proiecții cu actori reper– Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Constantin Chiriac, Ştefan Bănică, Alexandru Repan, Maia Morgenstern şi, într-o intervenţie de arhivă, Ion Caramitru. Ei vor recita din Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Tudor Arghezi, George Bacovia, George Topârceanu, Ion Minulescu, Nichita Stănescu, Marin Sorescu.

Va fi un experiment inedit și sinergic: poezie recitată pe scenă completată de înregistrări video și muzică interpretată la pian și vioară.

Exit mobile version