Site icon Editia de Dimineata

Aplicația Alergotel, disponibilă în curând pentru cei afectați de alergii

Aplicația Alergotel va fi disponibilă din luna martie pentru timișenii afectați de alergiile la diverse tipuri de polen, relatează Radio România Timișoara.

Rețeaua de senzori, instalată în județ în cadrul unui proiect-pilot, va transmite în timp real utilizatorilor nivelul de aeroalergeni și de particule în suspensie.

Deocamdată nu sunt transmise alerte privind depășirea acestor niveluri, însă funcția va putea fi dezvoltată în viitor, declară președintele Societății Române de Alergologie și Imunologie, Carmen Bunu Panaitescu.

„Am vrea să îmbunătățim cu un sistem care să poată dea direct alertă, să nu mai aștepte ca omul să consulte efectiv concentrația de polen. Vreau să menționez un lucru, între momentul în care polenul începe să crească și momentul în care pacientul începe să aibă simptome este o perioadă cam de o săptămână, două, o fereastră de oportunitate, care ar ajuta pacientul să înceapă să-și ia măsurile de protecție, să înceapă tratamentul”, a adăugat sursa citată.

Sistemul Alergotel este unic în țară și plasează România pe harta europeană în privința măsurării nivelului de aeroalergeni.

Proiectul a fost finanțat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și este realizat în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Universitatea Științele Vieții și Spitalul Județean din Timișoara.

Exit mobile version