Site icon Editia de Dimineata

Aplicația mobilă care verifică progresul în atingerea obiectivelor climatice

În Suedia a fost lansată o nouă aplicație pentru smartphone, care își propune să ofere publicului un mijloc de a urmări progresul țării în atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor până în 2030.
Aplicația, numită 2030 Forecast, a fost dezvoltată de către startup-ul de tehnologie climatică Doconomy, în colaborare cu compania de informații de mediu Kayrros, relatează antifake.ro.
Aplicația utilizează imagini din satelit și analize avansate pentru a oferi utilizatorilor date săptămânale privind emisiile. Datele privind emisiile sunt împărțite în patru categorii: transportul terestru, industria grea internă, consumul de energie și transportul aerian intern.
Potrivit dezvoltatorilor, aplicația face ca datele sa fie mai ușor de înțeles de către utilizatorul final.
Pentru început, aplicația va fi disponibilă numai pentru utilizatorii din Suedia, dar compania Doconomy își dorește să extindă accesul și în alte țări.
Unul dintre directorii companiei a declarat că speră că aplicația va ajuta la inaugurarea unei noi ere a transparenței, considerând că datele privind emisiile de mediu ar trebui să fie „democratizate” și „disponibile pentru toată lumea”.
Exit mobile version