Site icon Editia de Dimineata

Apple valorează acum 3 trilioane (3.000 de miliarde) de dolari

sursa: appleworld.pl

În 3 ianuarie, Apple a devenit prima companie din lume cu valoarea de 3 trilioane (3.000 de miliarde) de dolari, pe baza capitalizării de piață (valoarea totală a acțiunilor companiei aflate în circulație). Piatra de hotar a fost atinsă după ce prețul acțiunilor sale a crescut cu peste 40% în ultimul an.

Acest reper, atins de Apple când prețul acțiunilor sale a atins pragul de 182,86 dolari bucata, vine la aproape un an și jumătate după ce compania a atins valoarea de două trilioane de dolari și la mai puțin de trei ani și jumătate după ce Apple a atins pragul de un trilion.

Compania a raportat rezultate puternice de câștig de la începutul pandemiei, deoarece produsele și serviciile sale au fost la mare căutare, pe măsură ce mai mulți oameni au fost nevoiți să lucreze, învețe și să se conecteze cu alții de acasă. Se așteaptă ca veniturile sale să depășească 118 miliarde de dolari în trimestrul curent, depășind recordul de 111,4 miliarde de dolari stabilit în urmă cu un an, în aceeași perioadă.

Apple va căuta să se bazeze pe succesul său în 2022, cu o gamă largă de produse despre care se zvonește că vor fi lansate, inclusiv cel puțin cinci Mac-uri noi, un iPad Pro reproiectat cu suport pentru încărcare fără fir, o versiune robustă a lui Apple Watch , AirPods Pro de a doua generație, o cască de realitate virtuală axată pe jocuri, conținut, servicii de comunicații și multe altele.

Apple nu este singura companie din clubul de un trilion de dolari: Amazon, Alphabet (Google), Microsoft și Tesla sunt alte companii care au depășit limita de piață cu valoarea amintită.

Exit mobile version