Site icon Editia de Dimineata

Apple a cumpărat o companie care face muzică prin inteligența artificială

Apple Inc. a achiziționat un startup numit AI Music care folosește inteligența artificială (AI) pentru a genera muzică personalizată.

Tehnologia dezvoltată de AI Music poate crea coloane sonore utilizând muzică fără drepturi de autor și AI. Ideea este de a genera coloane sonore dinamice, care se schimbă în funcție de interacțiunea utilizatorului. O melodie dintr-un joc video s-ar putea schimba pentru a se potrivi cu starea de spirit, de exemplu, sau muzica din timpul unui antrenament s-ar putea adapta la intensitatea utilizatorului.

AI Music spune că scopul său este de a „oferi consumatorilor puterea de a alege muzica pe care o doresc, editată fără probleme, pentru a se potrivi nevoilor lor sau de a crea soluții dinamice care se adaptează pentru a se potrivi publicului lor”. Startup-ul a avut acorduri anterioare cu companii de publicitate pentru a crea reclame mai atrăgătoare, care redau muzică diferită în funcție de public.

Site-ul web al startup-ului a fost eliminat, dar o versiune veche spunea că AI Music și „Infinite Music Engine” schimbă și adaptează muzica pentru editori, marketeri, profesioniști de fitness și alte profesii. Tehnologia ar putea chiar să adapteze muzica „la bătăile inimii tale”. Apple ar putea folosi acest AI care modifică melodiile pentru a crea coloane sonore pentru emisiunile Apple TV+, muzică de antrenament pentru Apple Fitness+ sau piese de fundal în materiale de marketing.

Afacerea este una dintre puținele achiziții ale gigantului tehnologic în ultimul an. Ultima achiziție raportată de Apple a fost cea a  companiei de muzică Primephonic. Acest startup a rulat un serviciu de streaming muzical clasic, pe care Apple intenționează să-l transforme într-o aplicație legată de Apple Music în acest an.

Exit mobile version