Site icon Editia de Dimineata

Aproape jumătate din muzica difuzată în spațiile publice din Grecia trebuie să fie grecească

Parlamentul grec a adoptat o lege care impune o cotă obligatorie de muzică grecească în aeroporturi, cazinouri, centre comerciale, recepțiile hotelurilor și alte locuri publice.

Potrivit noii legi, cel puțin 45% din muzica difuzată în aceste locuri trebuie să fie grecească.

Conform Agerpres, legea este încă și mai dură în cazul filmelor realizate din bani publici. Sursa citată menționează că 70% din muzica producțiilor audio-vizuale trebuie să fie grecească.

În dezbaterea parlamentară premergătoare votului, Ministrul grec al Culturii, Lina Mendoni, a descris „salvarea” patrimoniului cultural imaterial al Greciei drept un „imperativ” şi a apreciat că legea va crea „o reţea de protecţie” pentru muzica grecească.

Conform Ministerului Culturii, în prezent, muzica grecească reprezintă doar treime din ceea ce se difuzează public în Grecia.

Mai multă muzică grecească, mai multe reclame

Potrivit noii legi, radiourile care vor înclude în grila de programe mai multă muzică grecească vor putea să difuzeze mai multe minute de publicitate.

Legea a fost aspru critiată de partidele de opoziție, dar și de organizațiile producătorilor muzicali sau patronatele din turism, care au considerat că actul normativ este profund anti-liberal.

Exit mobile version