Site icon Editia de Dimineata

Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns. Ce fac rușii să scape de recrutare (și comisariatele să-i aducă sub arme, sunt și ele foarte inventive)

Rușii ajung la măsuri disperate pentru a scăpa de incorporare. Care nu părăsesc țara de urgență, încearcă să se automutileze, pentru a scăpa de armată. Filmul de mai jos arată un astfel de caz.

Cazurile disperate în care protagoniștii preferă să își rupă o mână sau un picior sunt cele mai populare în rândul celor cu o situație materială precară, care nu au bani pentru a evada din “închisoarea” Rusia.

Singura soluție – automutilarea

Unii dintre cei fără soluție recurg la automutilare, pentru a fi declarați inapți pentru serviciul militar.

Unul dintre clipurile șocante ce circulă pe rețelele de socializare arată un tânăr ce își pune o mână la ochi, pentru a nu vedea ce se întâmplă, iar pe cealaltă o așează pe o masă, unde este lovită de un altul cu barosul.

Tânărul se ridică apoi clătinându-se, iar în cadru apar apoi alte persoane, ce par să vină să vadă cum a decurs automutilarea.

Comisariatele de poliție, extrem de inventive

Pe de altă parte și comisariatele însărcinate cu recrutarea au poveștile lor.

Ele trebuie să livreze ordinele de incorporare altfel…se iscă fel de fel de bănuieli și riscă să le ia locul pe front persoanelor “iertate”.

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată un ofițer de recrutare rus intrând pe fereastra unui bloc de locuințe pentru a livra ordinele de încorporare rezidenților.

El a încercat să discute la interfon, dar e lesne de înțeles că nimeni nu a vrut să-i deschidă.

Filmarea realizată de o cameră de supraveghere montată în casa scării a surprins cum ofițerul a intrat pe geam, le-a deschis ușa celorlalți militari de la biroul de recrutare cărora pare să le explice isprava sa înainte de a se îndrepta spre apartamente pentru a livra ordinele de încorporare, scrie HotNews.

O altă întâmplare asemănătoare vine din Vladivostok. Acolo, ofițerii de recrutare au pornit alarma de incendiu, pentru ca locatarii să iasă din locuințe. Însă…ghinion, întreg blocul era racordat la un sistem CCTV, iar locatarii au văzut pe camere “pericolul”.

În fine, în regiunea Tverskogo, ceva ce ar putea semăna cu o farsă. În presă au apărut anunțuri ale unor firme care, pentru o sumă modică, te  scăpa de “belea”. Se băteau cu cărămida în piept că au experiență în evitarea recrutării și păreau credibili. Numai că numărul de telefon din anunț era identic cu cel al comisariatului militar…

 

 

Exit mobile version