Site icon Editia de Dimineata

„Ar putea sfârşi precum Ceauşescu” – surprinzătorul comentariu dintr-o emisiune la postul Klubrádió

În cadrul unei emisiuni difuzate de postul de radio comercial de stânga Klubrádió, cu sediul în Budapesta, a fost făcută o paralelă absolut surprinzătoare între fosta Românie comunistă şi Ungaria.

La Klubrádio, György Bolgár a avut o discuție cu un profesor universitar din Cluj-Napoca, pe nume Zoltán Tibori Szabó. Acest lucru în sine nici nu ar fi interesant, dacă în timpul conversaţiei, la un moment dat, Tibori nu ar fi ajuns la concluzia că Viktor Orbán ar putea sfârşi ca Ceauşescu, scrie hirado.hu.

Este clar că nu este o greşală de exprimare întâmplătoare, deoarece pe site-ul Klubrádió se poate citi următoarea idee: „Maghiarii din Transilvania s-au săturat să suporte consecințele din cauză că politicienii din Ungaria vin aici şi răspândesc opinii naţionaliste”.

Pe parcusrul discuţiei, Tibori şi-a revizuit atitudinea pentru ca la sfârşit să susţină „doar” atât că, deşi Orbán are multe în comun cu Ceaşescu, probabil nu va avea parte de o execuţie sângeroasă, ci de o retragere într-o vilă din Rusia sau Brazilia.

De remarcat faptul că stânga ungară a instigat şi anterior împotriva maghiarilor de dincolo de graniţele Ungariei, Coaliţia Democratică (DK), condusă de Ferenc Gyurcsány, îşi asumă public şi azi opinia sa nepopulară.

Partidul lui Gyurcsány nu este singurul din stânga ungară, care face politică împotriva maghiarilor care au devenit minoritari dincolo de graniţele Ungariei.

De exemplu, este memorabil și cazul formaţiunii Momentum, care a susținut un partid român, în locul partidelor maghiare de dincolo de graniţele Ungariei.

Sursa foto: Viktor Orban/Facebook

Exit mobile version