Site icon Editia de Dimineata

ARABII. 3.000 de ani de istorie

Un volum care nu ar trebui să lipsească din biblioteca ta. “Arabi. 3000 de ani de istorie a popoarelor, triburilor și imperiilor” a apărut recent în librării.

Volumul este o  istorie cuprinzătoare și fascinantă a popoarelor și triburilor arabe, care explorează rolul limbii acestora ca piatră de temelie în cultură, acest studiu caleidoscopic acoperă aproape 3 000 de ani de existență arabă.

În paginile cărții se dezvăluie modul în care limba arabă a jucat un rol vital în istorie, fiind un ajutor sau o piedică în calea progresului, și se demonstrează cum, inclusiv astăzi, limba în sine este o sursă  permanentă de unitate și dezbinare.

Ghidat numai de originile și evoluția limbii arabe, și nu de apariția islamului, Tim Mackintosh-Smith își începe narațiunea cu mai mult de o mie de ani înainte de Profetul Mahomed, concentrându-se asupra modului în care araba, atât vorbită, cât și scrisă, a funcționat, de-a lungul mileniilor, ca o sursă vitală de identitate culturală.

Cine este autorul? ARABII. 3.000 de ani de istorie

TIM MACKINTOSH-SMITH (n. 1961), un britanic educat la Oxford și stabilit în Yemen, este un eminent arabist, traducător și scriitor-călător ale cărui publicații anterioare includ Travels with a Tangerine și Yemen: Travels in Dictionary Land.

Ultimii 35 de ani i-a petrecut în lumea arabă, scriind despre aceasta cu multă erudiție, cu un umor aproape subversiv și cu un ochi atent, capabil să descrie detalii profunde folosind numai câteva cuvinte. Autorul a obținut Thomas Cook Travel Book Award pentru Yemen: Travels in Dictionary Land.

Volumul “Arabi. 3000 de ani de istorie a popoarelor, triburilor și imperiilor” a apărut la Editura Rao. Pe site-ul editurii volumul costă 89.00 lei.

Citește și:

Medic de gardă. O întâmplare cu o șoșoacă către miezul nopții. “Doctorița de gardă nu știe deloc, dar deloc karate, așa că la un moment dat a chemat poliția”.

Exit mobile version