Site icon Editia de Dimineata

Aradul se pregătește să inaugureze un drum similar cu ”Transalpina”

Şoseaua, denumită de Consiliul Judeţean „Transalpina arădeană”, a ajuns la un procent de finalizare de 60-70 la sută. După o așteptare de mai bine de patru decenii, România va avea un nou drum similar cu cel din Transalpina, spune Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Tronsonul de 11,3 kilometri al drumului județean Dieci-Dezna, care nu a beneficiat de intervenții semnificative în ultimii 40 de ani, ar putea deveni asemănător cu celebrul drum din Munții Parâng.

Consiliul Judeţean Arad anunţă că drumul Dieci-Dezna, aflat în plin proces de moderniare, începe să prindă contur. În prezent, pe şantierul respectiv se efectuează lucrări de consolidare a parapetelor, de amenajare a șanțurilor și rigolelor, inclusiv construirea unui perete de rezistență.

Lucrările sunt realizate în proporție de 60-70%, iar constructorul estimează că drumul va fi finalizat în acest an, spun cei de la CJA, citați de Aradon.

„Acest tronson de drum este unul dintre cele mai frumoase din județul Arad, prin cadrul natural pe care-l parcurge. Prin modernizarea acestui drum ne dorim să creștem valoarea turistică a zonei, asigurarea unei infrastructuri moderne prin care putem atrage investitori, dar creăm inclusiv o legătură mai facilă între Valea Mureșului și stațiunea Moneasa, pe traseul Julița-Mădrigești-Brazii-Gurahonț-Dieci-Dezna-Moneasa”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Drumul Dieci-Dezna are o lungime de 11,3 kilometri și este finanțat prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”. Valoarea totală a investiției este estimată la aproximativ 30 de milioane de lei.

Astfel, prin drumul județean Dieci – Dezna, Consiliul Județean Arad planifică legarea stațiunii Moneasa de DN7 Arad – Deva, printr-o scurtătură care va pune în valoarea zona montană a județului. Proiectul vine în completarea drumului județean Julița – Mădrigești, tronson lung de 29 km.

 

Exit mobile version