Site icon Editia de Dimineata

Argentina este campioana lumii la fotbal

Reprezentativa Argentinei a învins-o pe cea a Franței cu 3-3 (7-5) în finala CM Qatar 2022. Leo Messi reușește să adune și singurul trofeu care îi mai lipsea din carieră – o Cupă Mondială alături de naționala sa.

Pumele au dominat copios o bună parte a partidei, reprezentanții cocoșului galic neputând să își intre în ritm și fiind de nerecunoscut în primele 70 de minute.

Primul gol a venit din 11m, la faultul asupra lui Di Maria, Messi transformând impecabil (min 23). Al doilea gol a aparținut aceluiași Di Maria (min 36), după o fază senzațională . Prima repriză s-a încheiat cu două schimbări disperate ale lui Deschamps (au ieșit Giroud și Dembele) și cu o posesia Argentina de 60%.

Repriza a doua a început în aceeași notă de dominare a Argentinei, ambele echipe încercând să joace în forță. Faze la ambele porți.  Până în minutul 70.

Min 79. Franța primește un penalty, transformat de Mbappe. Este primul șut pe poartă al Franței. Două minute mai târziu, min 81, Mbappe  înscrie din acțiune și finala se relansează.

Este momentul în care argentinienii reduc motoarele, iar Franța domină atât ultimele 10 minute cât și cele 8 adiționale.

Evident, prelungiri. Se joacă pe contre, faze de poartă și intrări din ce în ce mai dure.

Min 108 Messi iese la rampă cu o execuție incredibilă. 3-2 și meciul pare că este jucat. Sau nu.

Min 115. Lovitută de teatru – Franța primește un 11 m după un henț în careu. Mbappe transformă implacabil. 3-3

Lovituri de departajare. Pentru că altfel nu se poate. După o asemenea înfruntare, doar o tragere la sorți, la mila Zeului Fotbal, mai poate sta în picioare.

Franța ratează două dintre lovituri și cu scorul general de 7-5 pierde finala.

 

 

 

Exit mobile version