Site icon Editia de Dimineata

Armata rusă recrutează prin “Mica publicitate”. „Ample oportunități de autoîmplinire”. Care este prețul cărnii de tun

Kremlinul vrea noi recruți, dă anunțuri pe paginile de profil, dar răspunsul este rezervat, fie din cauza durității frontului ucrainean, despre care lumea începe să afle adevărul, fie din cauza soldei nu prea grozave.

Un salariu de sub 40-50.000 de ruble (590-730 de euro) și „Ample oportunități de autoîmplinire” este ceea ce oferă Armata rusă a pus mai multe anunțuri pe superjob.ru în care se spune: „Alegeți stabilitatea, ample oportunități de autoîmplinire, un nivel de viață decent și un statut social ridicat”.

Prețul cărnii de tun

Salariile de 700 de euro sunt, totuși, excepții. Marea majoritate, cele de îmceput se situează 433 de euro. Atractive doar pentru cei din regiuniel îndepărtate ale Rusiei, unde un salariu este de sub 300 de euro.

Il Fatto Quotidiano scrie că anunțurile sunt prezente, de fapt, pe multe canale, inclusiv instituționale însă Superjob este site-ul în care se specifică ce cantitate de noi recruți ar dori Kremlinul. Circa 20.000.

Întâmplător sau nu, un număr asemănător cu cel al soldaților ruși morți în “operațiunea militară specială”.

În anunţuri, durata unui contract de muncă este în mare parte de şase luni, de cele mai multe ori destinaţia nu este indicată, aşa cum s-a întâmplat deja cu tinerii recruţi trimişi pe front fără preaviz, doar pentru un simplu „exerciţiu „.

Sunt căutați soldați pentru toate armele – pușcași, artileriști, șoferi – ba chiar și persoane care ar dori să intre în temutul FSB. Pentru că, nu-I așa, și “acasă” trebuie făcută puțină ordine.

 

Exit mobile version