Site icon Editia de Dimineata

Arta și tehnologia se îmbină la festivalul de artă digitală, Clujotronic

O sculptură cinetică formată din roboți care produc live muzică electronică și un spectacol care reprezintă o combinație între coregrafie și video mapping vor fi evenimentele principale pe care le oferă ediția din acest an a festivalului germano-francez de artă digitală Clujotronic.

Fondat în 2012 în urma unei colaborări dintre Institutul Cultural German și Institutul Francez din Cluj, Clujotronic — Electro Arts Festival revine și propune la această a șasea ediție numeroase proiecte interdisciplinare și experimentale, care cuprind muzică electronică, artă vizuală și jocuri digitale independente, informează agerpres.ro.

Artiști din România, Germania și Franța vor crea performance-uri audio-video, instalații interactive, își vor prezenta jocurile și vor susține workshop-uri și dezbateri pentru publicul larg pasionat de tehnologie și artă contemporană. Startul evenimentului este dat vineri, 29 septembrie, de un panel de discuții despre gaming, pe care organizatorii o consideră una dintre cele mai populare forme de îmbinare între artă și tehnologie.

„Ceea ce vrem să facem este să creăm o platformă pentru artă și tehnologie, care la prima vedere nu sunt neapărat arii care se pot combina, dar noi credem că acesta este viitorul că și reprezintă baza pentru inovație. Inovație în oricare dintre domeniile vieții, nu doar legat de sectorul afacerilor”, a declarat Ingo Tegge, directorul Centrului Cultural German Cluj-Napoca, potrivit sursei menționate.

Evenimentul se va încheia pe 1 octombrie.

 

[Sursă imagine: facebook.com]

Exit mobile version