Site icon Editia de Dimineata

Asigurații români pot beneficia de noi servicii medicale gratuite

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) propune unele modificări, unde sunt incluse noi beneficii medicale gratuite pentru asigurați, precum: introducerea unei adeverinţe care să ateste starea de graviditate şi creşterea numărului de zile de valabilitate a biletelor de trimitere pentru bolnavii cronici. Documentul se preconizează a intra în vigoareb la finalul lunii martie.

Alte propuneri prevăd majorarea de la 60 la 90 de zile a termenului de valabilitate a biletelor de trimitere pentru specialităţile clinice, pentru persoanele asigurate cu boli cronice, „renunţarea la obligativitatea reconfirmării biletului de trimitere pentru investigaţii de înaltă performanţă în ambulatoriu, în cazul în care în perioada de valabilitate a acestui bilet a survenit internarea în spital a persoanei asigurate respective”.

Mai este luată în considerare majorarea numărului de puncte corespunzătoare serviciilor conexe actului medical ce pot fi prescrise de psihiatrii pediatrici pentru copiii cu tulburări din spectrul autist.

Exit mobile version