Site icon Editia de Dimineata

Asigurații vor putea beneficia de investigații medicale paraclinice oriunde în România, de la 1 decembrie

Guvernul a decis, luni, ca începând cu 1 decembrie, asiguraţii să poată beneficia de investigaţii medicale paraclinice pe întreg teritoriul României, la orice furnizor din țară.

”Ca urmare, furnizorii de servicii paraclinice care au încheiate două contracte, respectiv cu casa de asigurări de sănătate în a cărei rază administrativ-teritorială îşi au sediul lucrativ, filiale sau puncte de lucru înregistrate şi autorizate şi cu Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti, vor rămâne în relaţie contractuală cu o singură casă de asigurări de sănătate pentru care vor opta. Va fi redusă astfel   birocraţia din sistem, prin eliminarea evidenţelor distincte şi a raportărilor lunare ale serviciilor prestate către cele două case de asigurări cu care aveau încheiate contracte”, a explicat Ministerul Sănătăţii, potrivit news.ro.
Totodată, președintele CNAS, Adela Cojan, a explicat: „Această reglementare este necesară pentru a facilita accesul asiguraţilor la investigaţiile  paraclinice recomandate de medicii specialişti. Sperăm ca în scurt timp să asigurăm acelaşi regim de utilizare şi pentru prescripţiile medicale, astfel încât medicamentele prescrise să poată fi eliberate de orice farmacie de pe teritoriul ţării. Acest proiect este în curs de finalizare, însă va fi necesară o perioadă de testare pentru a ne asigura că, odată implementat, va funcţiona fără sincope”.
Sursă foto: ceccarbusinessmagazine.ro
Exit mobile version