Site icon Editia de Dimineata

Astăzi se redeschid fântânile din Piața Unirii printr-un concert inedit al Orchestrei Simfonice București

Fântânile din Piața Unirii se vor redeschide astăzi, după ce au fost modernizate. Evenimentul va fi marcat de un concert al Orchestrei Simfonice București.

Începând cu 28 septembrie, timp de trei zile, în fiecare vineri, sâmbată şi duminică, în intervalul orar 20.00-21.00, bucureștenii vor putea asista la o reprezentaţie a Orchestrei Simfonice Bucureşti şi un spectacol multimedia.

Spectacolul inaugural intitulat ‘Simfonia Apei’ va începe la ora 20,00, la scena montată în Parcul Unirii, pe acordurile Orchestrei Simfonice Bucureşti, avându-l în prim-plan pe dirijorul Tiberiu Soare, alături de pianistul Ştefan Doniga şi dansatorii Ana Vişan şi Bogdan Iacob de la „Gigi Căciuleanu Dance Company”.

De aceea, vor fi restricţii de circulaţie în perimetrul Pieţei Unirii şi a Parcului Unirii, în intervalul orar 18,00 – 23,00.

„Fântâna centrală din Piaţa Unirii are integrate patru „ecrane de apă” orientate spre cele patru puncte cardinale, menite să creeze o platformă multimedia imensă pentru videoclipuri, dar şi proiecţii laser, dispunerea ecranelor de apă oferind un efect tridimensional unic în Europa. În prezent, sistemul monitorizat complet digital permite controlul oricărei unităţi individuale din întregul complex de 44 de fântâni independente dispuse pe 1,4 km de la Piaţa Alba Iulia până în Piaţa Constituţiei. De asemenea, arhitecţii proiectului au reinterpretat pentru noul design al ansamblului de fântâni tema Marii Uniri, introducând, în plus, elemente care fac trimitere către horă, alfabetul chirilic şi ceramica cucutenilor”, se arată un comunicat al PMB.

sursa foto: Mihai Negulescu

Exit mobile version