Site icon Editia de Dimineata

Atac aerian masiv asupra Kiev-ului (VIDEO)

Marți dimineața, Rusia a lansat un atac aerian de o intensitate excepțională asupra Kievului folosind drone, rachete de croazieră și probabil rachete balistice. Capitala ucraineană a fost  lovită de al optulea raid aerian din această lună, transmite The Guardian.

„A fost excepțional prin densitatea sa – numărul maxim de rachete de atac în cea mai scurtă perioadă de timp”, a declarat Serhii Popko, șeful administrației militare a orașului Kiev, pe Telegram.

„Potrivit informațiilor preliminare, marea majoritate a țintelor inamice din spațiul aerian al Kievului au fost detectate și distruse!”, a adăugat el.

Imagini neconfirmate apărute pe rețelele de socializare arată ceea ce pare o lovitură cu o rachetă de croazieră asupra unui sistem de apărare ucrainean. Deocamdată nu se știe dacă este vorba de un sistem american Patriot sau de un alt tip de AA.

După o pauză de câteva săptămâni, Rusia a reluat la sfârșitul lunii aprilie tactica atacurilor cu rachete cu rază lungă de acțiune și a lansat o avalanșă de lovituri în ultima perioadă, vizând adesea Kievul. Ucraina a reușit să respingă marea majoritate a atacurilor de până acum.

Exit mobile version