Site icon Editia de Dimineata

ATAC ARMAT în centrul orașului Praga. Poliția anunță mai mulți morți și răniți – FOTO și VIDEO

Atac armat în centrul orașului Praga. Poliția anunță că sunt “mai mulți morți și zeci de răniți”, fără a detalia, și precizează că atacatorul “a fost eliminat”. Natura incidentului este necunoscută.

Conform unor relatări, incidentul a avut loc la Facultatea de Arte a Universității Caroline, situată în Piața Jan Palach din Praga.

Accesul în zonă a fost restricționat. Poliția mai informează că se înregistrează victime, morți și răniți, dar nu a oferit mai multe detalii.

Momentan la fata locului are loc o interventie a politiei, intreaga piata Jan Palach si imprejurimile sunt complet inchise. Atacatorul a fost eliminat! Întreaga clădire este în prezent evacuată, sunt mai mulți morți și zeci de răniți”, informează poliția pe Twitter.

Universitatea Carolină este situată în orașul vechi din Praga, la aproximativ 500 de metri de Podul Carol, o zonă foarte frecventată de turiști.


UPDATE

Presa din Cehia vorbește despre un bilanț greu al acestui atac: 11 morți și 24 de răniți. Atacatorul ar fi folosit o armă de asalt, care presupune multe ore de antrenament.

Potrivit unor informații neconfirmate oficial pentru moment, ar fi vorba despre un student al universității, care ar fi avut probleme psihice.

UPDATE

Poliția cehă precizează că atacatorul era student la universitate și a fost inspirat de ”atacuri similare din alte țări”. Bilanțul a urcat la cel puțin 15 morți și 24 de răniți, dar este posibil ca acesta să fie actualizat în următoarele ore.

UPDATE

Bărbatul care a deschis focul ucigând și rănind zeci de persoane la Praga era un tânăr de 24 de ani, student al Facultății de Arte a Universitărții Caroline. El locuia la 21 de kilometri de capitala Cehiei. Bărbatul a fost identificat ca fiind David Kozák.

Potrivit poliției, tatăl atacatorului a fost găsit și el mort.

Presa din Cehia susține că imagini neverificate cu ucigașul anunțând intențiile sale de a ucide au apărut pe aplicația de socializare Telegram.

 

Exit mobile version