Site icon Editia de Dimineata

Un nou atac cibernetic în numele Netflix: atenție la datele bancare

Ai primit un e-mail, sau poate chiar un SMS de la Netflix, prin care ești notificat că trebuie să-ți <actualizezi informațiile de client>? Ai grijă! În spatele inițiativei sunt infractori cibernetici care vor să-ți fure datele de autentificare”, atrag atenția cei de la Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC.

DNSC spune că deși textul în limba română este unul corect din punct de vedere gramatical, ceea ce, în lipsa unor verificări elementare, ar face ca un astfel de atac să aibă o rată de succes crescută, se recomandă verificarea sursei mesajului primit, înainte de a efectua o acțiune potențial dăunătoare pentru dispozitivele sau datele tale”.

În acest context, se recomandă evitarea accesării de link-uri provenite din surse necunoscute și scanarea cu o soluție de securitate.

Atunci când activezi online, asigură-te că ești pe site-ul dorit prin verificarea atentă a numelui de domeniu oficial utilizat de compania vizată. Evită redirecționarea către pagini de autentificare din link-uri primite online.

Nu uita că te poți antrena să identifici la timp tentativele de fraudă de pe internet pe site. Siguranța Online este o campanie de conștientizare la nivel național, derulată de DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată”, mai spune DNSC.

Exit mobile version