Site icon Editia de Dimineata

Atenție, furturile din locuinţe s-au înmulţit în ultima perioadă

În toată România s-au înmulţit furturile din locuinţe. În ultima perioadă, în judeţul Gorj, de pildă, ele au crescut cu mai mult de o treime. Poliţia spune că vinovaţi sunt şi proprietarii care nu iau suficiente măsuri pentru a se proteja de infractori atunci când pleacă mai mult timp de acasă.

Corespondentul RRA, Răzvan Stoichiţoiu, a stat de vorbă cu purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, Oana Vlăduţ.

Oana Vlăduţ: La nivelul judeţului Gorj, în primele cinci luni ale anului 2022, s-a constatat o creştere a furturilor din locuinţă, cu 31 de fapte, comparativ cu perioada similară a anului trecut, dată fiind şi perioada pandemiei, când cetăţenii au petrecut mai mult timp la domiciliu, din cauza restricţiilor impuse de autorităţi.

Poliţiştii ne recomandă să nu comunicăm datele despre plecarea de acasă pe reţelele de socializare, aceasta fiind principala modalitate prin care putem deveni vulnerabili în faţă infractorilor.

Oana Vlăduţ: Verificaţi ca toate uşile şi ferestrele să fie încuiate, chiar dacă ieşiţi din casă doar pentru câteva minute, montaţi o alarmă vizibilă şi activaţi-o de fiecare dată când plecaţi de acasă, nu ascundeţi chei de rezervă afară, în garaj sau magazie, hoţii caută întotdeauna, nu lăsaţi obiecte în afara casei pe care hoţii le pot utiliza pentru a pătrunde în casă, nu faceţi cunoscută public plecarea dumneavoastră de acasă, nu postaţi pe reţelele de socializare că sunteţi în călătorie, montaţi pe uşa de acces două încuietori cu sisteme de chei diferite, nu ţineţi sume de bani în casă în acelaşi loc.

Potrivit poliţiştilor, cele mai sustrase obiecte din locuinţe sunt banii şi bijuteriile.

Sursa foto: arhivă Poliția Română

Exit mobile version