Site icon Editia de Dimineata

Atenție la ”Jocul sufocării” pe TikTok, un joc periculos

În Argentina, un copil de 12 ani a murit după ce a participat la „jocul de sufocare”, provocare virală pe TikTok. Milagros Soto a murit în timp ce se afla în direct cu colegii ei de clasă. Tânăra s-a sufocat cu o frânghie până a leşinat.

Milagros Soto avea doar 12 ani şi locuia în Argentina. Tatăl ei i-a găsit trupul fără viaţă acasă, cu o frânghie la gât. Potrivit primelor reconstituiri, tânăra ar fi participat la „jocul de sufocare”, cunoscut şi sub numele de „provocarea de sufocare”.

Este o provocare virală pe TikTok care îi încurajează pe puşti să-şi taie suflarea cu o sfoară în jurul gâtului. Milagros a murit de asfixiere în timpul unui videoclip live, sub ochii şocaţi ai colegilor de clasă, scrie Aradon.

Tragedia a avut loc pe 13 ianuarie, în oraşul Capitán Bermudez, din provincia Santa Fe. Milagros Soto s-ar fi sufocat în timp ce încerca să-şi blocheze căile respiratorii cu o frânghie. În acel moment se afla în casă, în mijlocul unui apel video cu colegii de clasă.

Tatăl ei a fost cel care a găsit-o spânzurată de un „laţ”. Familia nu poate explica ce s-a întâmplat. „Suntem de neconsolat pentru că i-am oferit atât de multă dragoste”, a spus mătuşa tinerei, Laura Luque.

Nu este clar ce a determinat-o pe Milagros la un asemenea act. Mătuşa a spus că tânăra de 12 ani a primit un mesaj WhatsApp cu linkul către provocarea respectivă. Potrivit părinţilor ei, fata a fost victimă a bullying-ului: „Cred că cineva a încurajat-o să o facă. Avem multe îndoieli cu privire la tot ce s-a întâmplat. Era o fată foarte inteligentă”, a subliniat mătuşa.

Laura Luque a explicat pentru Daily Mail că tânăra i-ar fi spus familiei „că nimeni de la şcoală nu o plăcea, pentru că spuneau că este drăguţă, pentru că era blondă şi avea ochii albaştri. Era o persoană fericită, incredibilă. Toată lumea de aici o cunoştea drept fata care zâmbea cu acei ochi mari”.

Cunoscut şi sub denumirea de „provocarea blackout”, „jocul de sufocare” sau „jocul leşinului”, este una dintre noile provocări periculoase care circulă pe reţelele sociale şi în special pe TikTok.

Aceasta îi încurajează pe tineri să scoată aerul cu un laţ în jurul gâtului sau o frânghie, până când leşină. Videoclipul cu momentul respectiv este apoi publicat pe reţeaua de socializare.

Exit mobile version