Site icon Editia de Dimineata

Au început lucrările la primul stadion din Timişoara de după Revoluţie

Luni a fost pusă piatra de temelie a Stadionului Eroii Timişoarei, cunoscut sub numele de Stadionul Lego.

Obiectivul, finanțat din banii Primăriei, se va întinde pe o suprafață de peste 9.000 mp și va avea un număr de 10.101 locuri pentru spectatori, fiind primul stadion construit la Timișoara după Revoluția din 1989.

Dorința este ca în 28 de luni, adică în 2026, să fie gata. Lângă stadion se va amenaja și un parc. Proiectul include și mutarea buclei de întoarcere a tramvaiului cu aproximativ 200 de metri mai aproape de sensul giratoriu AEM, noul stadion fiind situat chiar în zona unde aceasta e situată, relatează debanat.ro.

Astăzi punem piatra de temelie pentru noul stadion al Timișoarei, arena ”Eroii Timișoarei”. Și este o zi în care renaște, de fapt tot fotbalul timișorean. O zi ce mulți au crezut că n-o să vină. Dar mă bucur că cu toate echipa, cu multă muncă în ultimii 3 ani am ajuns aici la acest proiect, un stadion de 10.000 de locuri, în care investim 115 milioane de lei în următorii 3 ani. Un stadion care dă speranță jucătorilor tineri că vor avea unde să joace, un stadion care se leagă de tradiția timișoreană în fotbal. Suntem aici cu mulți jucători legendari ai Timișoarei care asistă la acest moment istoric, un stadion care va fi pentru toți timișoreni, nu doar pentru fotbaliști, nu doar pentru sportivi, ci de fapt pentru toți.  Vom ține și concerte aici, evenimente mari și vom avea un loc în care se adună toată comunitatea. Mă bucur încă o dată că am reușit să ajungem în acest moment”, a declarat, la momentul festiv, primarul Dominic Fritz.

El a spus că proiectul inițial a ridicat numeroase probleme și că nimeni nu a dorit să liciteze în condițiile în care primăria lansase proiectul… revizuit, față de cel lansat de precedenta administrație. Fritz a spus despre vechiul proiect că ”nu era unul realist”. Edilul șef a vorbit și despre stadionul care va înlocui ”Dan Păltinișanu”, ca fiind ”Proiectul Consiliului Județean, care este în mare întârziere”.

În ultimii 3 ani am refăcut de mai multe ori o licitație pentru proiectul tehnic, am crescut prețul pentru că proiectul inițial nu era unul realist, ci mă bucur că cu multă perseverență și și cu o asumare financiară din partea Primăriei și a municipiului am ajuns în acest moment. Deci acest stadion de acum înainte se va construi acest pe acest teren și termenul de finalizare este de 26, 27 de luni, deci în 2026 vom putea juca aici. Este și după standardele UEFA patru, adică vom putea juca și meciuri internaționale aici și este un un stadion de care avem nevoie în timp ce așteptăm și proiectul Guvernului, proiectul Consiliul Județean care este în mare întârziere”, a mai spus Fritz.

Exit mobile version