Site icon Editia de Dimineata

Autobuzul double-decker „Flight” revine cu tururi gratuite în Timișoara

Autobuzul Flight, un double-decker, care s-a bucurat de un adevărat succes în perioada în care s-a desfășurat cel mai mare festival din vestul țării, Flight Festival – District 23, revine cu tururi ghidate prin Timișoara și prin județ.

Pe parcursul a două săptămâni, în perioada 29 august – 11 septembrie, Autobuzul Flight va străbate orașul, pentru ca turiștii, dar și timișorenii să descopere poveștile locurilor și oamenilor de altădată. Accesul este gratuit.

Tururile includ:

Conform Tion, Prof. dr. univ. Adriana Babeți va prezenta povești relevante pentru descoperirea trecutului orașului, ca parte a proiectului „Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri”, desfășurat de Universitatea de Vest Timișoara și Casa de Cultură, dar și cu povești despre Jimbolia, orașul cu șase muzee: Muzeul Căilor Ferate, Muzeul Presei „Sever Bocu”, Muzeul Pompierilor „Florian”, Muzeul „Stefan Jäger”, Casa memorială „Petre Stoica” Jimbolia, Casa memorială „Dr. Karl Diel”.

Busul FLIGHT va purta însemnele programului Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii si ale Centrului de Cultură și Artă Timiș, având o grafică realizată de artiști locali. Proiectul este finanțat prin Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023.

Exit mobile version