Site icon Editia de Dimineata

Autobuzul expoziție – proiect inedit dedicat Centenarului Marii Uniri

Sursa agerpres.ro

Personalităţile din Sălaj sunt readuse la viață printr-un autobuz expoziţie dedicat Centenarului Marii Uniri, ce va face înconjurul judeţului. Acesta va fi inaugurat, joi, 20 septembrie, la Zalău, de către Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău.

„Sperăm să vină mai ales tineri, din perspectiva faptului că e o idee absolut inedită – nu s-a mai întâmplat în Sălaj şi din cunoştinţele mele nu ştiu dacă mai sunt muzee care şi-au organizat un asemenea tip de expediţie. Menirea lui este să popularizeze informaţia la nivelul judeţului, nu doar al Zalăului. Va staţiona la Zalău în jur trei săptămâni, pentru ca apoi să-şi înceapă călătoria în judeţ. Ne dorim ca prima staţionare după Zalău să fie la Şimleu Silvaniei. (…) Pe perioada staţionării lui la Zalău cei care vom gestiona vizitarea vom fi noi, cei de la muzeu şi propunem un program de vizitare de la prânz, până seara, pentru a da posibilitatea şi adulţilor să-l viziteze după programul de muncă, inclusiv sâmbăta şi duminica”, a declarat luni, managerul muzeului judeţean din Zalău, Corina Bejinariu, conform agerpres.ro.

Autobuzul expoziţie va ajunge în toate oraşele judeţului, dar şi în şi în localităţile din care fac parte personalităţile importante ale istoriei moderne și contemporane. De asemenea, călătorii vor beneficia și de o aplicaţie de tip joc de cultură generală, pe mai multe nivele, câştigătorii acestui joc urmând a fi premiaţi, în luna decembrie, la finalul campaniei.

Prima staţionare a acestui proiect inedit va avea loc, joi, de la ora 15:00, pe platoul central din Zalău. Accesul pasagerilor este gratuit pe toată perioada desfăşurării proiectului, inclusiv până în luna decembrie.

Exit mobile version