Site icon Editia de Dimineata

Avem ac de cojocul coronavirusului. Cercetătorii români vor propune Chinei o soluție pentru criza medicală a momentului

Cercetătorii români sunt pregătiți să ajute China cu o propunere de vaccin pentru coronavirus.

Directorul Institutului OncoGen de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului din Timișoara, Prof. Dr. Virgil Păunescu, susține că împreună cu echipa sa au găsit similitudini între imunterapiile pentru tratarea cancerului și obținerea vaccinurilor pentru bolile infecțioase.

Văzând povestea cu coronavirusul, am luat în considerare că în cazurile SARS și MERS nu s-a obținut nici până în prezent un vaccin, cu toate că au fost colective care au lucrat și lucrează pentru acest lucru. Noi ne-am pus de la început problema dacă nu cumva aceșt viruși precum SIDA și EBOLA au o particularitate care îi face să nu poată fi combătuți cu vaccinuri obținute după tehnologiile clasice. Altfel spus, tehnologiile clasice de obținere a vaccinurilor în viruși a ajuns la limita posibilităților. Asta s-a văzut când a apărut SIDA pentru care avem tratament, dar nu avem nici până acum vaccin. S-a văzut și cu EBOLA, cu SARS și cu MERS. E clar că mecanismele clasice de abordare ale vaccinologiei în aceste virusuri nu par să funcționeze”, arată directorul OncoGen, conform newsweek.ro.

Profesorul Păunescu transmite faptul că un concept a fost realizat pentru România, vaccinare regional -personalizată.

Noi am făcut acest exercițiu pentru România și am propus o structură proteică, un amestec de mai multe proteine, care să acopere 90% din populația României. Cu o acoperire de 90% poate fi oprită o epidemie.”, a spus acesta.

Propunerea a fost trimisă și în Europa și în Statele Unite, unde a fost apreciată.

”Am primit și unele observații pertinente și cât de curând vom scoate versiunea a doua, mai îmbunătățită. Desigur, noi nu scoatem un produs, scoatem un design.”, mai transmite Păunescu.

Acum lucrăm la a doua variantă pentru populația din România și Europa. Între timp am luat în studiu și profilul genetic al populațiilor din China pentru a le face și lor o propunere, evident, mai elaborată. Acolo populația este mult mai diversă și ne așteptăm să existe un număr mult mai mare de caracteristici imune de care trebuie să se țină cont și, în final, să iasă un amestec de mult mai multe proteine.”, a declarat Directorul Institutului OncoGen.

sursa foto: zi-de-zi.ro

Exit mobile version