Site icon Editia de Dimineata

Avioane de luptă ar putea fi construite în România: Este un proiect de țară

România își propune să facă pași spre producţia unui avion militar sută la sută românesc.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, prezent la Fabrica de Avioane Craiova, susține că aceasta are capacitatea de a moderniza avioane ale Armatei Române, dar şi civile.

Domnul președinte al Consiliului Județean mi-a spus că în perioada următoare va fi semnat un cluster între principalele companii care lucrează în domeniul aeronauticii. De asemenea, noi am avut o propunere și vrem să susținem un astfel de demers, astfel încât toate aceste companii să poată veni cu un cu proiect de țară”, a spus ministrul Economiei.

Proiectul a fost discutat în luna februarie.

Industria aeronautică românească are un viitor! Putem dezvolta capabilităţi pentru industria aeronautică și să devenim un jucător important la nivel european şi la nivel regional”, consideră Florin Spătaru, potrivit digi24.ro.

Avioane Craiova (AVIO), companie aeronautică controlată de statul român, are în derulare un contract în valoare de 275 milioane lei, fără TVA, cu Ministerul Apărării Naţionale, pentru modernizarea a 10 aeronave IAR-99, care vor fi folosite pentru pregătirea piloţilor care vor zbura ulterior pe aparate F-16 Fighting Falcon. În acest moment, potrivit conducerii fabricii, 4 avioane sunt deja în fabrică şi sunt în diferite stadii de lucru pentru modernizare.

sursa foto: jurnalulolteniei.ro

Exit mobile version