Site icon Editia de Dimineata

Un băiețel cu autism desenează peisaje urbane detaliate din memorie, după o singură privire

Un băiat talentat de 11 ani, cu autism, produce o serie de desene complicate de peisaje urbane, toate din memoria sa. Reproducerile sale uluitoare includ Londra, Paris, New York și multe alte orașe. Alex Baker desenează de la vârsta de doi ani. Mama sa, Laura Jackson, a observat la un moment dat talentul său pentru reproduceri.

„L-am dus pe Alex la Londra când avea cinci ani și am fost acolo doar pentru o zi, dar a venit acasă și a desenat în detaliu tot sistemul de metrou londonez”, a spus Laura Jackson.

Desenele sale incredibile includ orizontul Manhattanului din New York, cu zgârie-nori falnici, precum și o vedere aeriană a Parlamentului și a Big Ben-ului din Londra. Cele mai multe dintre desene durează aproximativ trei ore, dar unele dintre piesele mai mari îi pot lua câteva zile.

„Îmi place să desenez orașe care au multe clădiri și sunt complicate. Orașul meu preferat este Londra și îmi place foarte mult districtul financiar, deoarece clădirile sunt atât de vechi”, a spus Alex.

Băiatul a explicat că folosește cărți pentru orașe pe care nu le-a vizitat și uneori își alcătuiește propriile peisaje urbane. I-ar plăcea cu adevărat să viziteze New York-ul într-o zi, ca să-l poată desena fără să trebuiască să se uite la o carte. Alex a spus că i-ar plăcea să fie artist când va fi mai mare și se gândește deja să-și vândă unele dintre desenele sale.

Foto: Alex Baker / Bav Media via Metro

Exit mobile version