Site icon Editia de Dimineata

Banii de pe o operă de Banksy, donați Ucrainei

MyArtBroker a vândut unul dintre cele 700 de exemplare cu „CND Soldiers”, după o licitație tăcută de zece zile. Încasările din licitația câștigătoare de 106.505 dolari vor merge către Ohmatdyt, un spital care tratează în mod normal aproximativ 20.000 de pacienți pe an la Kiev – cel mai mare spital de copii din țară. Spitalul a spus că are nevoie de tot ajutorul pe care îl poate primi în timp ce se luptă pentru a oferi îngrijiri în mijlocul unei zone de război.

Donația „va face o diferență enormă în viața personalului, a copiilor și a familiilor acestora în săptămânile următoare”, a declarat Charlotte Stewart, directoarea generală a casei de artă online.

Ideea licitației a început când un „client incredibil de generos” a contactat casa MyArtBroker. El s-a oferit să doneze tabloul „Soldații CND”, atât timp cât banii din licitația câștigătoare merg să ajute copiii și familiile din Ucraina. Cu ajutorul unui contact local, casa de artă a ales rapid Ohmatdyt drept beneficiar.

Prețul de vânzare este de aproximativ patru ori mai mare decât valoarea de piață pentru o copie nesemnată a piesei.

Banksy a pictat pentru prima dată „Soldații CND” în 2003, pe un zid de cărămidă lângă Palatul Winchester al Parlamentului Britanic, în timpul unui protest împotriva războiului. Pe 15 februarie 2003, milioane de oameni din întreaga lume au protestat împotriva războiului din Irak, inclusiv aproximativ 1,5 milioane la Londra.

Foto: MyArtBroker (via WP)

Exit mobile version