Site icon Editia de Dimineata

Baritonul Liviu Holender şi pianista Juliette Journaux susţin un recital de lieduri  la Ateneul Român

Recitalurile de lied sunt întotdeauna un eveniment în peisajul concertistic.

Sâmbătă, 18 martie 2023, la ora 19, Filarmonica „George Enescu” îl are ca invitat pe baritonul Liviu Holender, care va interpreta, alături de pianista franceză Juliette Journaux, un program alcătuit din lieduri din creaţia compozitorilor Franz Schubert, Johannes Brahms, Richard Strauss, Gustav Mahler şi Maurice Ravel.

Baritonul  Liviu Holender şi-a descoperit de timpuriu pasiunea pentru lumea operei, ca membru al şcolii de muzică a Operei de Stat din Viena, oraşul său natal. S-a afirmat pe scenele teatrelor lirice importante, ca membru al Staatstheater am Gärtnerplatz din München (2017-2019) şi  al Operei din Frankfurt (din 2019 până în prezent), precum şi ca invitat la Scala din Milano şi la Teatro del Maggio Musicale Fiorentino (unde a cântat sub bagheta lui Zubin Mehta şi a lui Daniele Gatti).

Artistul este pasionat, de asemenea, şi de scena de concert, fiind de menţionat evoluţiile sale alături de Orchestra Simfonică din Ierusalim şi de dirijorul Frederic Chaslin (Cornul fermecat al băiatului de Mahler), Un Recviem german de Brahms, cu Orchestra Simfonică din Basel dirijată de Marek Janowski, precum şi recitaluri de la Philharmonie de Paris, Radio France Musique, Festivalul Royaumont, Auditorium de la Musée d’Orsay şi Opera de Lille.

Pianista Juliette Journaux are o frumoasă carieră atât ca solistă, cât şi ca maestru corepetitor, calitate în care o regăsim la Opéra Comique, Opéra de Rouen, Festival d’Aix-en-Provence din Franţa,  Tiroler Festspiele din Austria. Iubitoare a cântului liric, printre partenerii săi frecvenţi de scenă se numără exponenţi ai noii generaţii de cântăreţi, precum baritonii  Liviu Holender şi Edwin Fardini.

Ateneul Român
Sâmbătă, 18 martie 2023, ora 19

LIVIU HOLENDER – bariton
JULIETTE JOURNAUX – pian

Program

Franz Schubert
An die Leier, D. 737
Zur zürnenden Diana, D. 707
Sehnsucht, D. 636
Nur wer die Sehnsucht kennt, D. 877
Über Wildemann, D.884
Im Abendrot, D. 799
Der Winterabend, D. 939
Nachtstück, D. 672

Johannes Brahms
Unbewegte laue Luft, op. 57, nr. 8
Von ewiger Liebe, op. 43, nr. 1

Richard Strauss
Traum durch die Dämmerung, op 29, nr. 1
Ich trage meine Minne, op. 32, nr. 1
Befreit, op. 39, nr. 4

Gustav Mahler
Lieduri din ciclul „Cornul fermecat al băiatului”:
Rheinlegendchen, Das Irdische Leben, Urlicht, Revelge

Maurice Ravel
Don Quichotte à Dulcinée:
Chanson romanesque, Chanson epique, Chanson a boire

 

Exit mobile version