Site icon Editia de Dimineata

Beneficiile ozonoterapiei pentru sănătate. Ce presupune tratamentul

Terapia cu ozon este un tratament nou, cu efecte deosebite, fiind recomandată pentru diverse afectiuni, cum ar fi cele articulare sau lombare, dar și  ca remediu împotriva îmbătrânirii.

Recent, s-au descoperit beneficiile terapiei cu ozon și în bolile oncologice,  terapia ajutând la îmbunătățirea vieții pacienților cu cancer.

Doctorul specialist ortoped Ştefan Tiron, cel care a implementat pentru prima dată terapia cu ozon în România, a declarat la emisiunea ”Serviciul de noapte cu Maria Țoghină”, de la Radio România Actualități, că în prezent 500 de medici din România practică ozonoterapia și peste un milion de pacienți urmează acest tratament.

Ozonoterapia, recomandată în dureri lombare și de genunchi

Terapia cu ozon acționează eficient împotriva durerilor,  cum ar fi cele lombare, de umăr sau de genunchi,  are efect în tratarea unor boli cronice precum diabetul sau hepatitele, dar ajută și în tratamentul unor afecțiuni mai puțin grave, cum ar fi acneea sau diverse infecții ușoare.

În cazul durerilor de genunchi, terapia cu ozon poate face minuni și chiar poate salva piciorul de la operație.

Condiția este, însă, ca afecțiunea să fie corect diagnosticată.

Dacă durerea are ca pornire cauze lombare, cum se întâmplă în cele mai multe dintre cazuri, atunci tratamentul cu ozonoerapie este recomandat.

“Eu îi rog pe o parte dintre cei cu care stau de vorbă să facă întâi puțin ozon la nivel lombar și dacă durerea se diminuează mult sau dispare, înseamnă că ne ducem aiurea să operăm un genunchi nevinovat. Atenție mare! Am văzut multe astfel de lucruri! Sunt și persoane pe care eu le  trimit la ortoped, cu genunchi care trebuie operat, fără discuție: rupturi mari de menisc sau alte probleme. Dar dacă genunchiul mă doare o zi din trei,  nu e aceeași problemă. Deci,  este o durere care pleacă din altă parte și care trebuie diagnosticată corect  și trebuie văzut despre ce este vorba. Pentru că e ușor să tai acolo sau să faci o artroscopie și să scoți o bucată de menisc , când nu e cazul”, spune medical Ștefan Tiron.

Ozonoperapia este indicată și în tratamentul durerilor de umăr, dar și la sinuzite sau astm bronșic.

În ultimul timp s-au descoperit beneficiile terapiei cu ozon și în bolile oncologice,  terapia ajutând la îmbunătățirea vieții pacienților cu cancer. Dar, atenție, în cazul tumorilor maligne nu trebuie încetate celelalte tratamente.

Utilizarea ozonoterapiei pre si post chimioterapie îmbunătățește efectul acesteia și reduce semnificativ efectele secundare.

“Ameliorarea calității vieții este o chestie extraordinară, să nu mai ai acele dureri, să poți să treci mai departe.  De regulă, nu se exclud terapiile, ele sunt completementare. Această terapie cu ozon nu interferează cu nimic. Poti să faci toate celelalte terapii și poți să faci și terapia cu ozon. De obicei, pacienții, din păcate, cam renunță la terapiile lor oncologice, ceea ce este o greșeală. Și vă rog, chiar dacă vă simțiți mai bine, continuați-vă terapiile oncologice recomandate de medic”, mai spune medicul Ștefan Tiron.

Ozonoterapia are efect și în cazul femeilor de 45 – 50 de ani, care  se confruntă cu schimbările hormonale și îmbătrânirea organismului, efecte ale menopauzei.

Tratamentul presupune amestecarea cu  ozon a unei cantități de sânge recoltate de la pacient si reinjectarea ei intravenos, sau administrarea de injectii subcutanate si intramusculare.
VIDEO: Serviciul de noapte cu Maria Țoghină, ediția din 23/24 mai 2022

 

Exit mobile version