Site icon Editia de Dimineata

În București, prețul la benzină a trecut de 8 lei

Prețul carburantului se apropiase zilele trecute de 8 lei, iar astăzi, iată, a trecut un nou prag psihologic.

Conform site-ului peco-online.ro, prețul benzinei superioare ajungea în trei locuri la 8,01 lei (benzinării Rompetrol), cel mai mare preț pentru motorină era 7,80 de lei.

Prețurile maxime pentru benzina standard, respectiv motorina standard era de 7,37 respectiv 7,30 lei.

Cel mai ieftin carburant rămâne GPL-ul, cu prețuri pornind de la 3,75 de lei.

Coaliția de guvernare a decis, săptămâna trecută, reducerea accizei la carburant. Guvernul încearcă scăderea prețului la pompă pentru combustibil, întrucât acesta a antrenat o serie de scumpiri în lanț care afectează populația săracă a țării. Dar conflictul din Ucraina a dat peste cap calculele.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat marțea trecută scăderea „temporară” cu 50% a accizei la combustibil. „Măsura ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu”, a spus el atunci.

Coaliția de guvernare a fost de acord cu măsura, așa că vor urma „discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toți consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii”, a mai spus ministrul, potrivit Europa Liberă România.

Pentru ca măsura să intre în vigoare ea trebuie să fie adoptată fie printr-o hotărâre de Guvern, fie printr-o lege în Parlament, adaugă sursa citată.

 

 

Exit mobile version