Site icon Editia de Dimineata

Berlusconi își face debutul la TikTok, la 85 de ani

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, în vârstă de 85 de ani, şi-a făcut debutul pe TikTok în efortul de a convinge tinerii să voteze la alegerile naţionale, care vor avea loc în luna septembrie, după ce Italia a redus vârsta de vot de la 25 la 18 ani, relatează The Guardian.

”Bună, iată-mă”, a spus oficialul de 85 de ani, lansând un scurt videoclip pe site-ul de socializare, care este folosit frecvent de adolescenţi şi dominat de dansatori şi clipuri de modă.

Berlusconi, care a condus de trei ori Guvernul italian, plănuieşte o revenire în politică pe fondul alegerilor anticipate de pe 25 septembrie, după ce ţara a ajuns într-o nouă criză politică în urma demisiei premierului Mario Draghi, în luna iulie.

Potrivit sondajelor, alianţa dintre partidul Forza Italia al lui Berlusconi, Liga lui Matteo Salvini şi Fraţii Italiei de extremă dreapta ai Giorgiei Meloni sunt favoriţi în cursa alegerilor.

Apariţia lui Berlusconi pe TikTok este strategică, deoarece Italia a redus vârsta pe care trebuie să o aibă alegătorii pentru a fi eligibili să voteze senatorii, de la 25 la 18 ani, oferind altor 4 milioane de tineri adulţi dreptul de a vota pentru Camera Legislativă superioară.

”Sunteţi 5 milioane pe această platformă, 60% dintre voi aveţi sub 30 de ani şi mă simt puţin invidios din cauza asta”, a adăugat el.

 

 

sursa foto: dw.com

Exit mobile version