Site icon Editia de Dimineata

Bezos Earth Fund și inițiativa de 100 de milioane de dolari pentru soluții de inteligență artificială în combaterea schimbărilor climatice

Bezos Earth Fund a lansat recent „AI for Climate and Nature Grand Challenge”, un angajament pe mai mulți ani, în valoare de 100 de milioane de dolari, destinat să stimuleze colaborarea între experți din domeniile climei, naturii și inteligenței artificiale. Scopul acestui proiect este de a debloca soluții AI care să ajute la abordarea problemelor de mediu și să contribuie la un viitor mai sănătos pentru planeta noastră.

Inițiativa, denumită și „Grand Challenge” își propune să colaboreze cu practicienii care înțeleg condițiile specifice și necesitățile de pe teren la nivel global, pentru a avea un impact semnificativ.

Recunoscând că tehnologiile AI sunt costisitoare și continuu în evoluție, fondul intenționează să creeze punți între inovatorii AI și cei care lucrează direct în domeniul protecției climei și naturii, facilitând accesul la expertiză tehnică, infrastructură și finanțare.

În prima rundă a „Grand Challenge”, accentul va fi pus pe dezvoltarea de proteine durabile, conservarea biodiversității și optimizarea rețelelor electrice. De asemenea, fondul invită la propuneri și alte idei inovatoare care să abordeze provocările climatice și de mediu.

Procesul de înscriere pentru prima rundă va începe în luna mai și se va desfășura pe parcursul a trei ani, deschizând calea spre inovații semnificative în lupta împotriva schimbărilor climatice și deteriorării naturii.

Exit mobile version