Site icon Editia de Dimineata

Biblioteci ambulante, adăpostite în igluuri amplasate în diverse puncte turistice din țară

Într-o perioadă în care oamenii au tot mai puţin timp pentru lectură, câţiva tineri din Arad au înființat 10 biblioteci ambulante, adăpostite în igluuri amplasate în diverse puncte turistice din țară.

În Vatra Dornei, localnicii au fost atât de impresionați de inițiativă, încât acum vor să cumpere igluul, pentru a rămâne în permanență în Bucovina.

Turiştii aflaţi în vacanţă prin ţară pot găsi de acum în diferite puncte turistice mini-biblioteci în formă de iglu, unde au la dispoziţie cărţi pentru concediu.

Igluurile de lectură sunt mutate periodic din loc în loc, informează stiri.tvr.ro.

Principiul după care funcționează este simplu. Oricine doreşte poate lua o carte să o citească şi o returnează sau lasă alta la schimb.

Al 10-lea și cel mai recent înființat cort a fost amplasat în orașul Vatra Dornei, într-o zonă căutată de turiști. Cum la igluul din parcul central se găsesc lecturi pentru orice vârstă, profesorii din oraș i-au adus pe copii să descopere universul cărții.

Amplasată simbolic chiar lângă statuia lui Mihai Eminescu, pe Aleea Scriitorilor, mini-biblioteca i-a impresionat atât de mult pe localnici, încât vor acum să cumpere igluul pentru suma de 2.000 de euro.

Astfel de mini-biblioteci se mai găsesc în județele Arad, Bihor, Cluj, Hunedoara sau Sibiu.

Exit mobile version