Site icon Editia de Dimineata

Biden și Xi Jinping „condamnă amenințările Rusiei privind utilizarea armelor nucleare în Ucraina” – Casa Albă

Președintele american Joe Biden și omologul său chinez Xi Jinping și-au reiterat acordul că un război nuclear „nu ar trebui să fie purtat niciodată”, în cadrul unei întâlniri mult așteptate, care a avut loc astăzi la Bali, a anunțat Casa Albă, citată de The Guardian.

Cei doi și-au strâns mâinile în fața steagurilor american și chinez înainte de întâlnirea de trei ore de pe insula turistică indoneziană și „au vorbit cu sinceritate” despre o serie de probleme, inclusiv despre principalele provocări regionale și globale, a precizat Casa Albă într-un comunicat.

„Președintele Biden a adus în discuție războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei și amenințările iresponsabile ale Rusiei cu utilizarea nucleară. Președintele Biden și președintele Xi și-au reiterat acordul că un război nuclear nu ar trebui să fie purtat niciodată și nu poate fi câștigat niciodată și au subliniat opoziția lor față de utilizarea sau amenințarea cu utilizarea armelor nucleare în Ucraina”, se mai arată în comunicatul Casei Albe.

Cei doi lideri au purtat primele discuții față în față de la preluarea mandatului de către Biden, în marja summitului G20.

Exit mobile version