Site icon Editia de Dimineata

Big Ben va reîncepe să bată după cinci ani de tăcere

Cele două minute de tăcere de la ora 11.00 din Duminica Comemorării vor marca revenirea oficială a clopotelor Turnului Elisabeta, după ce acestea au fost reduse la tăcere la începutul programului de conservare în 2017.

Așa cum a făcut-o pe tot parcursul lucrărilor, Big Ben va bate de 11 ori pentru a marca începutul celor Două Minute de Tăcere la ora 11.00 în Ziua Armistițiului și în Duminica Comemorării – alăturându-se clopotelor din întreaga țară și din întreaga lume pentru a-i comemora pe cei care și-au pierdut viața în cele două războaie mondiale și în conflictele ulterioare.

Ultimii pași

Lucrările la exterior sunt acum finalizate, iar majoritatea lucrărilor din interiorul Turnului sunt pe cale să se încheie. La scurt timp după ce clopotele vor reveni la serviciul regulat, alimentarea cu energie electrică va fi activată și lucrările de siguranță împotriva incendiilor vor fi finalizate, scrie Parliament.uk.

Parlamentul se așteaptă să primească primii vizitatori din nou în interiorul Turnului Elisabeta în 2023, după instalarea și testarea noilor spații expoziționale, ateliere și rute de vizitare. Mai multe informații despre oferta pentru vizitatori vor fi furnizate în lunile următoare.

Foto: unsplash.com

Exit mobile version