Site icon Editia de Dimineata

Bill Gates ne propune o nouă carte: “Cum să oprim următoarea pandemie”

O nouă carte semnată Bill Gates, poate la fel de controversată, se află la vânzare. Și cum să nu fie ea controversată dacă se numește “Cum să oprim următoarea pandemie”? Adepții teoriilor conspirative au ce rumega!

Bill Gates spune că acum este momentul să ne pregătim pentru următoarea pandemie

Cofondatorul miliardar al Microsoft, care a prezis în 2015 că lumea nu este pregătită pentru o pandemie, a publicat o nouă carte pe această temă.

În timp ce subvariantele omicron continuă să crească numărul de cazuri în pandemia actuală de coronavirus, Bill Gates este deja îngrijorat de… următoarea epidemie globală, scrie Today.

Următoarea pandemie

Este momentul să începem să ne planificăm pentru următoarea pandemie, a declarat co-fondatorul miliardar al Microsoft.

„Nu vreau să așteptăm până când vom uita cât de îngrozitor a fost acest lucru”, a spus Gates. „Am avut zeci de milioane de morți, pierderi economice de mii de miliarde de dolari, pierderi în educație, depresie mentală și, cu câțiva pași cheie, ne putem asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla din nou”.

Celebra conferință din 2015

Gates, care a prezis în mod faimos că lumea nu este pregătită pentru o pandemie în timpul unei conferințe TED din 2015, își împărtășește ideile despre cum să lupte cu mai mult succes împotriva unei epidemii globale în noua sa carte, „How to Prevent the Next Pandemic”.

În carte, Gates se inspiră din modul de organizare al pompierilor , propunând ca mii de oameni să lucreze împreună într-o „echipă globală”, dedicată studierii și prevenirii pandemiilor. Această echipă, scrie Gates, ar avea abilitatea de a se deplasa imediat la locurile unde au apărut focare de infecție pentru a limita bolile.

„Numai SUA are peste 300.000 de pompieri cu normă întreagă. Așa că luăm acest lucru în serios, deoarece dacă o casă arde, poate afecta o întreagă comunitate”, a declarat Gates. „Pandemiile sunt și mai grave. Iar noi nu ne-am antrenat. Nu am fost pregătiți să mergem. Câteva țări care au fost mai pregătite, precum Australia, au 10% din decesele pe care le avem noi”.

„Dezbaterea despre cum anume să investim în această pregătire ar trebui să vină chiar acum, chiar dacă încă suntem în stadiul în care încercăm să ieșim actuala pandemie”, a adăugat el.

Gates a susținut că Organizația Mondială a Sănătății nu poate face tot ceea ce este necesar pentru a ajuta la prevenirea pandemiilor.

„Ei nu au suficiente fonduri pentru a zbura acolo unde există un focar”, a spus el, adăugând că OMS are nevoie de o echipă „dedicată” de oameni care să o ajute să fie la curent cu potențialele pandemii.

O achipă dedicată, care să se antreneze mereu. Orice bani investiți în lupta împotriva unei pandemii acum, a adăugat Gates, vor aduce cu siguranță „un mare randament” mai târziu.

Politizare și manipulare

Pe lângă faptul că și-ar fi dorit ca SUA să fi fost mai bine pregătite din punct de vedere medical pentru pandemia de coronavirus, Gates regretă și faptul că răspunsul țării la COVID-19 a devenit politizat.

„Este regretabil că nu am reușit să avem voci de încredere în ambele partide (politice) care să vorbească despre beneficiile măștilor și ale vaccinurilor, astfel încât să nu fie o problemă politică”, a spus el.

De asemenea, Gates a fost de acord că dezinformarea a fost mortală în timpul pandemiei de coronavirus și a declarat că i se pare ciudat că tocmai el a ajuns să fie ținta unor teorii ale conspirației din cauza implicării sale în vaccinul COVID-19.

Exit mobile version