Site icon Editia de Dimineata

Biserica de Gheață de la Bâlea Lac – o construcție unică în România ce îți taie răsuflarea

sursa: europafm.ro

Construită pentru al zecelea an consecutiv, singura biserică ecumenică din România unde au loc slujbe pentru orice cult, Biserica de Gheață de la Bâlea Lac este o copie mai mică a bisericii săsești din satul sibian Mălâncrav.

Înainte de începerea construcției, câțiva preoți au sfințit apa Lacului Bâlea. Lăcașul Sfânt este dedicat tuturor credincioșilor care își doresc să aibă un loc de rugăciune în vârful muntelui.

”Pentru ridicarea bisericii, meșterii au folosit aceeași tehnică de construire ca și în cazul hotelului de gheață, fiind utilizate blocuri de gheață de 50-60 de kilograme fiecare, tăiate din lacul glaciar Bâlea, cărora li se adaugă zăpadă și multă apă. Biserica de Gheață de la Bâlea Lac are o înălțime de aproximativ 6 metri, lungime de 14 metri și lățime de aproximativ 7 metri și este construită după modelul și arhitectura unei vechi biserici din Mălâncrav, județul Sibiu” – a declarat Lidia Bădilă, purtătorul de cuvânt al Hotelului de gheață, potrivit europafm.ro.

Lăcașul de cult a primit binecuvântare din partea unui sobor de 12 preoți ai Bisericii Ortodoxe Române, ai Bisericii Greco – Catolice, Romano – Catolice și ai Bisericii Evanghelice. Aceasta este singura biserică ecumenică din România, unde au loc slujbe de botez și cununie pentru orice cult. Conform purtătorului de cuvânt, au fost deja programate două botezuri și o cununie.

sursa: tribuna.ro

Biserica de Gheață are o capacitate de 50 de locuri, având băncuțe de gheață, acoperite cu lemn și a un altar sculptat de gheață.

Cei care doresc doar să viziteze inedita biserică, dar și Hotelul de Gheață, singurul de acest fel, aflat în apropierea lăcașului de cult, trebuie să achite o taxă de 15 lei de persoană. Pentru a ajunge însă la Biserica de Gheață, turiștii trebuie să urce la 2.000 de metri, cu telecabina. Un drum dus-întors cu telecabina costă 60 de lei de persoană.

Biserica este un obiectiv turistic extrem de atractiv, fiind vizitată în fiecare an de mii de turiști din țară și din străinătate.

sursa: bizbrasov.ro

Exit mobile version