Site icon Editia de Dimineata

BMW vrea să vândă peste 50% mașini electrice până la finele lui 2030

Sursa: businessmagazin.ro

BMW Group îşi accelerează creşterea mobilităţii electrice şi este gata să câştige un impuls suplimentar cu următoarea sa generaţie de automobile, NEUE KLASSE.

Compania intenţionează să vândă peste 50% maşini electrice până la sfârşitul lui 2030 şi, în acest scop, investeşte în extinderea reţelei sale internaţionale de producţie.

Uzina din San Luis Potosí (Mexic) va produce în viitor modele electrice pentru NEUE KLASSE, iar pentru aceasta pune bazele propriei linii de asamblare a bateriilor de înaltă tensiune.

„Ne îndreptăm în mod sistematic reţeaua noastră de producţie către mobilitate electrică. În Mexic investim 800 de milioane de euro în fabrica noastră şi creăm aproximativ 1.000 de noi locuri de muncă”, a explicat Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG.

„Primele maşini ale NEUE KLASSE vor ieşi de pe linia de producţie a uzinei noastre din Debrecen (Ungaria), începând din 2025, urmate de uzina principală din München. Vom obţine volume suplimentare prin integrarea NEUE KLASSE la uzina San Luis Potosí începând cu 2027”.

 

 

 

Exit mobile version