Site icon Editia de Dimineata

Bombe calorice! Tu știi câte calorii sunt în burgerul tău?

Nu e niciun secret. Știm cu toții că mâncarea de tip fast-food este nesănătoasă și îngrașă foarte rapid. Chiar și așa, principalele lanțuri fast-food sunt luate cu asalt de oamenii din lumea întreagă.

Presupunând că se folosesc aceleași ingrediente în lanțurile din România, ca în cele din Germania, vă prezentăm cele mai nocive, scuzați, cele mai pline de calorii produse ale celor de Subway, McDonald’s și Burger King.

În Germania, cei trei giganți fast-food sunt obligați să informeze corect pe site-urile oficiale în limba germană nivelul de calorii din toate produsele comercializate.

Subway

La prima vedere a datelor pare că burgerii Subway au cele mai puține calorii, dar tot bombe calorice sunt, în comparație cu un sandwich preparat acasă. Datele sunt pentru produsele de 15 cm, fiindcă la cele de 30 de cm, nivelul de calorii se dublează.

Locul 1 la calorii este BBQ Rib Wrap cu 514 kcal, urmat de BMT Wrap cu 453, Spicy Vegan Patty cu 440, Tuna Sub cu 434 și BBQ Rib Sub cu 412 kcal. La salate conduce BBQ Rib cu 259 kcal.

McDonald’s

Un adult are nevoie de aproximativ 2000 de kilocalorii pe zi. La bărbați, nivelul variază in functie de vârstă, înălțime, greutate, etc, între 2000 și 2200, în timp ce la femei între 1700-2000. Iar asta înseamnă tot ce puneți în gură pe parcursul a 24 de ore, inclusiv băuturi, bomboane, dulciuri etc.

Iar acum să detonăm bombele calorice. Chicken and Cheese Box ne lovește cu un total de 1169 de calorii. Urmează Chicken Nuggets Box 893 de kcal, apoi Big Tasty Bacon- 880 kcal.

Nici burgerii nu sunt cu mult mai prejos: Grand BBQ Cheese are 791 kcal (doar in Germania Big Rosti chiar 810) McWrap Chicken Caesar- 619 kcal, Big Mac- 503 kcal. O porție mare de cartofi prăjiți- 434 kcal. Mai adaugă ketchup de 29 kcal și maioneză de 141 kcal.

O fi salata mai sănătoasă? Da, aia făcută acasă, căci Big Caesar Chicken Salad are 472 kcal. Atunci nu mănânc nimic, doar beau ceva. Ce ar fi un McFrappe la 0.4l? “Doar” 545 kcal. Atunci poate un Mc Flurry? “Doar” 501 kcal.

Atunci beau doar un suc. Cola la 0.5l? 210 kcal. Dar Fanta? 190 kcal. Dacă mă duc dimineața, vreau ceva sănătos. Ce ar fi o omletă cu bacon? 444kcal- porția!!

Burger King

Ca să nu fie discuții și conspirații. Sunt date oficiale, publicate și asumate de lanțurile fast-food pe propriul site din Germania.

Cei de la Burger King dețin produsul cu cel mai radicat nivel de calorii dintre toate cele aflate în portofoliul celor trei mari lanțuri de fast-food. Double Steakhouse vă aduce minunatele 1214 kcal. King’s Chorizo Double doar 1099.

Big King XXL se laudă cu 979 kcal, în timp ce Double Whopper cu 887. Aici porția King de cartofi prăjiți adaugă 521 kcal la meniul vostru, în timp ce desertul King Shake contribuie cu alte 487 kcal.

Nu e nevoie de vreun masterat în matematică ca să realizezi că un burger cu o porție de cartofi prăjiți, o băutură și un desert, depășesc necesarul de calorii pe o zi întreagă.

În încheiere, dorim să vă reamintim că obiectivul de 10.000 de pași pe zi, pe care cei mai mulți nici nu îl ating, vă ajută să scăpați de maximum 400 de kcal.

Poftă bună!

Exit mobile version